Tuesday 31 March 2015

“Büyük” Milliyetçilere



Ne zaman inandırıcı olursunuz biliyor musunuz Denktaş, Eroğlu, Özgürgün ve diğer “büyük” milliyetçiler? Her fırsatta nefret kustuğunuz o ‘Rum’un pasaportları var ya... Hani aslında Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu olan, ama siz “tanımadığınız” için ‘Rumun’ dediğiniz pasaportlar... Cebinizden onları çıkarıp yaktığınızda. Ben sizin kadar “büyük” milliyetçi olsam ‘Rum’un pasaportunu alıp da sizin mide bulandırıcı eril deyiminizle ‘Rumun altına girmem’. Hadi önce onları çıkarın yakın... Bu utançtan kurtulun.

Sonra, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesindeki kaynaklarda “bizim de hakkımız var; var da var” diye bağırmadığınızda. Ne işiniz var ‘Rumun’ gazıyla? Yok öyle işinize geldiğinde “bizim de ortağı olduğumuz Kıbrıs Cumhuriyeti,” gelmediğinde ‘Rum.’ Tutarlı olursanız inandırıcı olursunuz.

Hem ne zaman inandırıcı olursunuz biliyor musunuz “büyük” milliyetçiler? Rum tarafı söz konusu olduğunda, Kıbrıslı Türkler ‘ezilmesin, yok olmasın, ‘altında kalmasın’’ diye gösterdiğiniz hassasiyetin onda birini Türkiye söz konusu olduğunda gösterdiğinizde. Kıbrıslı Tükler için hamasetten başka bir şey yaptığınızda. Eylemleriniz, cesaretiniz, gururunuz, o ettiğiniz laflar kadar büyük olduğunda. ‘Rumdan’ kaçma telaşıyla sizin mide bulandırıcı eril deyiminizle ‘Türkiye’nin altına’ girmediğinizde. Rum’a egemen, Türkiye’ye zavallı olmadığınızda.... Sizin onurunuz, gururunuz, bağımsızlığınız, egemenliğiniz, cesaretiniz, iradeniz Türkiye’ye gelinceye kadar mı “büyük” milliyetçiler?

KOP’un ‘altına giren’ yok, endişe etmeyin. KOP’un kuruluşunda yer alan Kıbrıslı Türk futbol kulüpleri, siz ve Türk, Yunan, Rum işbirlikçileriniz bu adayı parçalamadan önce oldukları yere dönüyorlar. Halen hayatta olan kaç eski Kıbrıslı Türk futbolcunun çekmecesinde hala KOP lisansı duruyor biliyor musunuz?

İddia ettiğiniz kadar milliyetçi olsaydınız bu toplumun gençleri için mutlu olurdunuz “büyük” milliyetçiler. İnandırıcı değilsiniz. Sizden bir şey bekleyen de yok. Çekilin, gölge etmeyin yeter...

(31.3.15)


No comments:

Post a Comment