Tuesday 10 January 2017

AKEL Genel Sekreteri Kyprianou Esra Aygın’a konuştu: Kıbrıslılara borcumuz var

Esra Aygın 

AKEL Genel Sekreteri Andros Kyrprianou, Kıbrıs müzakerelerinin çok kritik bir aşamada olduğunu belirterek “Her iki lidere, belli pozisyonlar arasındaki farkı kapatmak için çok çalışmalarını tavsiye ediyorum... Kıbrıslılara, gelecek nesillere, ortak ülkemize, ortak anavatanımıza müreffeh bir gelecek borcumuz var,” dedi.

Kyprianou, AKEL genel sekreteri olarak bu hafta Cenevre’de olma nedeninin, liderlere bir anlaşmaya varmak yolunda, konuların çoğunda hatta hepsinde uzlaşmaları için yardımcı olmak olduğunu söyledi.

“Her iki lidere de, önemsiz konularla zaman kaybetmek yerine, dikkatlerini temel konulara vermelerini tavsiye ederim,” diye konuşan Kyprianou, tarafların belli konularda birbirlerinin pozisyonunu anlamaya ve sorunları sadece kendi açılarından değil, diğer topluma sorun yaratmayacak şekilde çözmeye çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

Siyasi iradenin önemli olduğunu, ancak varılacak çözümün işlevsel olması için de çözülmesi gereken birçok teknik detay olduğunu vurgulayan Andros Kyprianou, bu haftanın sonunda Cenevre’de bir anlaşmaya varılamasa bile sürecin Kıbrıs’ta devam edeceğini belirtti.

“Bu sürecin açık uçlu olduğu birçok kez söylendi. Ancak bu, uzlaşmaya varmak yerine zamanın geçmesine izin vermemiz gerektiği anlamına gelmiyor,” diyen Kyprianou, zamanın geçiyor olmasının kendisini çok fazla endişelendirdiğini, ama aynı zamanda, her iki toplumun da çoğunluğu tarafından kabul edilebilecek bir anlaşmaya ihtiyacımız olduğuna inandığını söyledi.

Kyprianou sözlerine, “Umutlu olmaya devam edelim ve bu hafta büyük bir ilerleme kaydetmek yönünde çalışalım,” diyerek son verdi.


No comments:

Post a Comment